logo

Lite spontancachning

Logga några cacher på vägen

Två dagar i rad hade jag ärende upp till centrala Stockholm närmare bestämt Holländargatan och då tyckte jag det kunde passa bra att plocka lite centrala cacher i närheten. Nu var min förberedelse lika med noll och jag hade inte min GPS med mig ens. Jag tog mobilen och geocachingappen och c:geo. Mina val blev hyfsat enkla traditionella cacher eftersom jag inte hade all tid i världen.

Första dagen blev det GC2KCC0 Cachopol #23/24 – Kungsträdgårdsgatan/Hamngatan som loggades utan problem. Jag hade tyvärr inte penna med mig så det blev en fotologg. Efter denna begav jag mig upp till GC2KCCE Cachopol #32 – Drottninggatan Här var det betydligt fler mugglare även om det var hyfsat tidigt på morgonen. Irrade lite innan jag sedan kom på vad det kunde vara för slags burk. Då hittades den på nolltid.

Nu räckte inte tiden för mer cachande för denna dag och jag var tvungen att bege mig till dit jag hade en avtalad tid.

Dag två

Nästa dag, lika soligt och varmt. Tog en härlig promenad längs Vasagatan ner mot Stadshuset och sedn bort mot Vasabron och Gamla Stan för att sedan ta mig bort mot Holländargatan. Det blev fyra cacher loggade på denna lilla morgonpromenad. Först ut var GC2KCC2 Cachopol #26 – Vasagatan Som jag först letade efter på lite fel nivå. När jag väl kom på det hittades cachen utan problem. Idag hade jag iPhonen med Groundspeak’s officiella app och det är faktiskt första gången jag cachat med en iPhone. Min standardtelefon som tyvärr är på rep är en Android. jag måste säga att de androidtelefonener jag cachat med har haft betydligt bättre precision än iPhonen. På vissa cacher diffade nollan med 10-15 meter med iPhonen och så illa brukar det inte vara med de Androidtelefoner jag använt. HTC One x, Samsung Galaxy Nexus, HTC Desire bla.

Nåväl, nästa cache GC2K13B Stockholm hittade jag inget alls först och det var en och annan mugglare på platsen. Jag läste lite loggar och hinten och visste då hur jag skulle leta och vips så satt den där.

Nästa cache blev en DNF men jag loggade inte det. Det var GC430k7 XMAS2012-24 Old town iPhonen visade nollan en bit ut i vattnet men jag tänkte lite mer logiskt att den borde vara gömd på ett speciellt sätt som passar bra på platsen. Jag gick lite fram och tillbaka och böjde mig och fingrade lite här och där. En baskerklädd securitasvakt stod uppe vid västra riksdagsbyggnaden och spanade ner mot mig. Efter ett tag kom han promenerande ner till mig och jag beslöt mig för att avbryta. Han tittade nyfiket på mig när vi möttes och hejade och tittade väldigt frågande. Jag hejade vänligt tillbaka och begav mig i riktning mot Strömbron.

Vid strömbron var det fullt med mugglare. Många turister med kameror men alla har fokus på annat än en geocachande man som ”knyter skorna” på Strömbron. GC2VN4X Strömbron / The Current Bridge

Sista cachen för dagen blev GC31ZKXP Kungsan som var en snabblogg. Fick vänta ut lite mugglare innan jag kunde lägga tillbaka cachen.

Skönt med lite spontan caching i stan och speciellt när det är så härligt väder.

drpeel började med geocaching i april 2007. Gillar upplevelser i såväl natur som stad men gärna i övergivna miljöer både gamla och nya. Geocachar så mycket det går i mån av tid, gärna med mountainbike. Var en del av numerade insomnade Team Telge.

Kommentera

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.