Geocaching på Mörkö

Hörningsholmsåkrar

Hörningsholmsåkrar

Denna fina höstsöndag beslöt vi oss för att ta en tur ut till Mörkö för att beta av lite geocacher där. 10cent lade ut en serie i slutet av september och det var den vi hade i fokus. Jag, Linus, Oliver, Fanny och barnens farmor Anita var det som åkte iväg. Vädret var fantastiskt denna fina höstsöndag. Klockan var strax efter 14 när vi drog iväg från Södertälje.

Första anhalt blev GC1Z4Zo – Mörkö # 1 Idala, en lanthandel med rara öppetider. Cachen hittades på direkten och när vi gick fram mot cachen kom en kvinna ut från ett närliggande hus. Hon log lite när hon såg oss där vid en helstängd lanthandel en söndagseftermiddag. Enligt cacheägaren är personerna i närheten informerade om cachen vilket känns bra i sådana här sammanhang.

Mörkö Kyrka

Mörkö Kyrka

Nästa cache i serien var GC1Z50M – Mörkö # 2 Kyrkan och det var snabbt styrt dit. Det blev lite klättrande upp till klockstapeln och det var väl inga konstigheter i sig, svårast var det för Fanny 2 år som halkade och for lite. Denna cache hade vi lite problem med att hitta. När vi väl hittat cachen kändes det lite sisådär att plocka fram den. Det känns inte rätt att montera bort delar av byggnadsdetaljerna för att plocka fram en burk. Nåväl, vi försökte göra det så smidigt som möjligt.

Ã…sa 1 om vi skulle komma ifrån varandra

Ã…sa 1 om vi skulle komma ifrån varandra

Nummer tre på resan skulle bli en cache som heter GC1Z51M – Mörkö # 3 Hembygdsgården. Inga problem här. Var här någon gång i slutet av 80-talet på firmafest. Nu inga problem att hitta cachen. Det var Oliver 4 år som hittade den och han var stolt som bara den. Han är den av oss alla som verkligen går in för detta med byteshandeln mellan cacher. Han har stenkoll på den fronten.

På väg till Bokskogen

På väg till Bokskogen

Cache nummer 4 i serien, GC1Z53A – Mörkö # 4 – Bokskogen, var en trevlig cache. Vi var laglydiga och trotsade inte körförbudet in på vägen. Vi parkerade på åkern och promenerade sedan de dryga 200 meterna in tills vi kom fram till bokskogen. Bokskogen var inhägnad vilket jag bara kan gissa har med att göra att man inte vill ha in vildsvin som är väldigt väl förekommande på Mörkö. Det är något visst med lövträdssalar och speciellt bokskogar. Där jag växte upp fanns en skog med mycket bok och kastanj vilket inte annars är så himla vanligt här omkring.

Inhägnad bokskog forceras

Inhägnad bokskog forceras

Här någonstans ska cachen vara

Här någonstans ska cachen vara

Nu blev det dags för cache nr 5 i serien GC1Z55H – Hörningsholm. Här fick man parkera på minimal 70-väg, men som tur var fanns en M-plats som passade bra. Vi trotsade cacheägarens vädjan att inte gå via åkern och tog den vägen ändå. Det gick alldeles utmärkt att gå på kanten precis bredvid åkern. Denna cache hade vi en del problem att hitta. Tittade på hinten men den gav bara något som var väldigt väl förekommande i området så den hjälpte inte myckt. Efter lite krypande under grenar och över tuvor hittade jag till slut cachen.

Bondes lilla barre

Bondes lilla barre

Nu var det bara en kvar i serien (förutom finalen då) och det var Ängsholms slott GC1Z57K – Ängsholms slott där jag varit på konferens med jobbet för bra precis 2 år sedan. Idag kommer man inte ned till slottet och cachen låg en bra bit ifrån slottet. Den är mer belägen vid stallgårdarna. Cachen såg vi redan när vi parkerade utan att vi behövde kliva ur bilen. Vi stannade en stund och fikade här innan det var dags att styra kosan hemåt.

Det blev en myket trevlig cachingtur på Mörkö denna fina oktobersöndag. Vi loggade 6 cacher i serien men finalen får vänta. Vid kl 17 med barn är det middag som gäller i första hand. Vi var i alla fall väldigt nöjda över denna eftermiddag.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.