MTB och Geocaching i höstskogen

image
En skön höstdag som gjord för lite mountainbike cykling och geocaching. Jag har planerat in en runda med cacher som ligger utmed min standardrunda med cykeln. Tyvärr så har det ju inte blivit så många rundor senaste tiden.

 

En härlig höstlördag drog jag iväg med cykeln och hade stakat ut rutten efter min vanliga mtb runda. Eftersom jag inte cyklat så mycket i år var det rätt segt att komma igång. Men väl ute så kändes det bra. Första cachen låg ju inte förrän vid Tullan och väl där ställde jag cykeln vid kanten och tog en stig ned till sjön. Verkligen fint här nere vid vattnet så här på hösten.

 

image

 

Nu var det tätt på cacherna ett tag, nästa låg efter en längre utförslöpa. Efter denna utförslöpa stundar en lite längre och segare stigning. Väl uppe på krönet kunde jag koppla av med att söka efter nästa cache. Nu fökjet ytterligare en nedförslöpa och rätt snart dags för nästa cache. Här snurrade GPSen ordentligt. Den ville ha mig 20m hit och 20m dit. Fick ingen bra ordning på koordinaterna. Till slut så gick jag mer på cachekänsla än koordinater och då hittade jag cachen.

 

image

 

Nu märkte jag att jag började få lite dåligt med luft i bakdäcket och jag hade ingen pump med mig. Jag fortsatte ändå mot Rönningetorpen 1 och väl där konstaterade jag att luften i bakdäcket var mer eller mindre helt slut. Jag tänkte ändå att jag måste cykla vidare eftersom jag vid det här läget är så långt borta att det är lika långt att fortsätta som att vända tillbaka.

 

image

 

Nu var det bara att försöka att ta sig ned till Gamla Stockholmsvägen. Här var däcket helt tomt och jag promenerade en hel del men sista biten rullade jag ned mot Riksettan. När jag kom ner dit tänkte jag att nu är det ju bara att promenera hemåt. Jag började komma till insikt att det var ca 7-8 km hem härifrån och att promenera denna sträcka efter 12 km cykling blev lite för övermäktigt. Jag ringde efter hämtning så jag fick skjuts hem.

 

image

 

image

 

image

 

image

 

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.