Helgen v47

Lördagen den 21/11 så bestämde jag mig för att så tidigt som möjligt bege mig ut och slutföra min geocacheserie som jag hade planerat och rekat för sedan över två veckor. Jag for iväg och insåg snabbt att jag missat en hel del saker som kan vara bra att ha med när man ska placera ut nya burkar. Det vara bara att improvisera och jag tror jag fick ihop det mesta. Vädret var verkligen med mig på min runda när jag skulle placera ut 5 burkar kring sjön Måsnaren i Södertälje. Det var mycket trevligt att gå runt och placera burkar samt säkerställa koordinater.

Vy vid Måsnaren

Vy vid Måsnaren

Runt Måsnaren finns en led som heter Måsnarenleden och den är 12km lång. Om man följer den så kan man plocka alla cacher i denna serie och det erbjuds blandad terräng. Det är skogsstigar, grusvägar och asfalterade vägar genom bl a övergivna militärområden. Cachen Måsnaren # 4 Almnäs bjuder på lite övergivet militärarv från Ingenjörsregementet som höll till här. Det finns mycket lämningar av detta slag i området.

Övergivna militärförråd vid Almnäs

Övergivna militärförråd vid Almnäs

Men området kring Måsnaren ger också en del trevliga skogsvandringar och när man kommer lite närmare civilisationen finns sommarstugeområden, idrottsföreningars lokaler, kyrka och gårdar. Ett med andra ord väldigt blandat utbud.

Vy vid Kanotisterna och Kamratstugan

Vy vid Kanotisterna och Kamratstugan

Det var kul att se att när cacheserien publicerades strax innan 20:00 i lördgs kväll så började loggarna droppa in så smått några timmar senare. Det verkar ha varit ett litet nattcachningsrace på FTF-jakten. Mitt i mörkaste novembernatten. Kul! Team Salem stötte visst på 10cent och slog följe på resten av rundan och loggade alla 5 på lördagsnatten, Osterlundarna och Lolundin var tydligen också ute samma natt och jagade runt. Tänk vad kul att man placerar ut lite lådor i skogen och sedan ger sig folk ut och springer i naturen fastän de är kolsvart och sent en lördag i november. Jag är fascinerad och glad. Jag håller med 10cent, Robinson eller Måsnaren runt; valet är lätt. 🙂

Vår lördag fortskred med ett spontanbesök hemma hos Bobo och Petra för att kolla på SSK-Brynäs och det blev diplomatiskt nog 4-4, allt för husfridens skull. Barnen lekte och trivdes och vi drog i gång grillen (!) jodå det är november men grillat är gott. Efter en mycket trevlig kväll hemma hos Bobo och Petra så begav vi oss gående hemåt, tur är att det inte är så långt.

Grilla i november, ja varför inte...

Grilla i november, ja varför inte...

Söndag v47, Oliver skulle hem till dagiskompis på lekdag och jag tror alla dagiskompisar var där. Jag tog en runda i Viksberg med omnejd innan jag for iväg till Slagsta, Alvik, Huddinge och Botkyrka för lite geocaching. 4 burkar hittades i småregnet, men det var trevligt och givande.

Söndagstur med geocaching

Söndagstur med geocaching

Slagsta Hällristningar

Slagsta Hällristningar

Med ryggen mot Albyviken

Med ryggen mot Albyviken

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.