Lunchgeocaching och RIP Ing1 Sprängmedel

Friskvårdstimme och lunch är en bra kombination för geocaching. Det har inte blivit så mycket cachande senaste månaderna så idag när vädret var fint så passade jag på att åka ut till Ing1 och logga lite cacher från Nationaldagseventet som jag inte loggat ännu.

Det första som slog mig var att det nu bommats igen en hel del vägar på området. Detta gör att det nu är enklare att ta sig runt med cykel än bil. Den stora parkering som vi använde som samlingspunkt vid eventstarten har försetts med bom och parkeringsförbudsskylt. Jag parkerade utanför och promenerade ner mot Ing1 tåg alls som jag hade sett ut som första cache på rundan. När jag närmade mig hörde jag motorljud från en traktor. När jag kom fram till Ing1 tåg alls insåg jag vad som hände. En långtradare, en lastbil och en traktor höll på tömma förråden där min cache Ing1 Sprängmedel fanns. Jag insåg nu att den cachen och dess upplägg helt föll i graven. Jag loggade Ing1 tåg alls och så gick jag vidare till själva slutpositionen för Ing1 Sprängmedel. Jag konstaterade att cachen var borta, men ingavs ändå förhoppning om att burken fanns där någonstans i närheten. Mycket riktigt. Några meter från originalplatsen hittade jag burken under lite bråte.

Tråkigt för cachen, men inte så mycket att göra åt.

Nu tog jag sikte på nästa cache på rundan. Ing1 vanligt träd. Det var lite lerigt och slipprigt på vägarna/stigarna på väg mot trädet. Jag tog nog inte närmaste vägen dit heller. Väl framme konstaterade jag vilken jättemaffig ek detta är. Cachen tog lite längre tid att hitta. Av någon anledning ville inte min Oregon GPS fungera idag så jag använde enbart Androidluren. Här ute under träden är mottagningen lite sisådär varpå man får irra runt lite mer än normalt innan man fokuserar på nollpunkten.

Till slut så kunde cachen ändå plockas fram och loggas. Nu gav jag mig iväg till nästa ställe som var cachen Ing1 Skydd. Hade lite farhågor att denna skulle bli lite jobbig att lokalisera men så var inte fallet. Den hittades snabbt, lite kladdig med färgen var det.

 

Nu gick jag mot Ing1 Stationshus en cache jag faktiskt letat efter en gång tidigare, men då hade jag ingen ficklampa med mig och lite dåligt med tålamod. Idag gick det bättre även om jag fick leta en stund. Klockan började dra ihop sig men jag ville hinna med Ing1 Torn också innan jag begav mig härifrån. Tog bilen bort till grusvägen som leder upp till tornet. Det är ju bommat så det är bara promenad eller cykel som gäller här med. Cachen hittade jag snabbt, intressant ställe för utsikt man inte beskådat ur den vinkeln tidigare.

 

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.