Vad gör man en lördagmorgon?

I lördags, den 17:e april vaknade jag strax innan kl fem på morgonen. Resten av familjen sov gott. Jag klev upp och vandrade runt lite och funderade på om jag skulle lägga mig igen eller stanna kvar uppe. Det kändes lite väl tidigt att kliva upp så jag gick och la mig igen. Tiden till trots så var jag inte så trött och jag klev snart upp igen. Nu plingade det till i mobilen och jag tittade efter vad det var för mail. Det var en ny geocache utplacerad i Södertälje. Bara 1,4 km hemifrån (fågelvägen). Loggade in på geocaching.com och tittade. Ingen hade loggat found ännu. Jag såg att mailet var från 1:44 men nådde min låda 05:18. Eftersom det kommit ut två andra geocacher i Södertälje under fredagkvällen så började ändå tanken flyga i huvudet att man kanske skulle ge sig ut och nu äntligen efter väldigt lång tid ha chans på FTF (First To Find). Jag viskade lite tyst till frugan att jag sticker ut med cykeln en stund och geocachar.

Foto med Garmin Oregon 550 vid Hasiors hästar cachen

Runt 05:30 är jag ute och rullar. Det är klart och solen har börjat komma upp lite. Lite kallt är det, det är ca +-0 grader. Jag komme ganska snabbt fram till platsen för den ofunna cachen och jag hittar den väldigt snabbt. YES! loggboken är osignerad. Äntligen en FTF. Jag var sedan i valet och kvalet om jag skulle fortsätta och leta efter de två andra geocacher som var nya i Södertälje. Efter kort betänketid så trampade jag vidare mot de nya. Totalt sett blev det en cykelrunda på 17km och tre geocacher loggade. 1 FTF, 1 STF och 1 TTF (FTF= First To Find, STF= Second To Find, TTF= Third To Find)

Välkomna till Tokstan

Senare under lördagen kom ytterligare en ny cache ut i Södertälje. Denna bara 720 meter fågelvägen från hemkoordinaterna men eftersom vi satt och åt lunch och inte ville släppa det helt trots två av tre barn borta på andra aktiviteter. Så, om man inte springer på en gång blir man 13 minuter sen för en FTF eller något sådant i alla fall.

Fanny loggar "Telge Tokar"

På söndagen tog jag inte någon cykeltur eftersom jag börjat känna mig förkyld. Jag tog däremot bilen till Viksberg och parkerade på lämpligt ställe och vandrade sedan runt i Naturreservatet som är vid Korpberget (85 möh som högst) ute vid Viksberg. Det finns sedan 2002 en geocache på toppen av berget och jag har aldrig ens försökt ta denna cache förrän idag. Jag hittade en bekvämlig väg upp, ja hyfsat i alla fall. Den innebar inte någon klättring direkt, men viss var det en viss stigning och besvärlig terräng emellanåt.

Korpberget med sin extrema brant i söder

Utsikt över Viksberg från toppen av Korpberget

Alla foton i detta inlägg är tagna med min Garmin Oregon 550. Bilderna är nedskalade till 420×315 i Photoshop och omsparade via Save for Web & Devices som ett fast format i jpg med högsta kvalitet. Inga andra upplösningar är tillgängliga över nätet för tillfället. Geotagfunktionen fungerar bra och man kan i GPS’n direkt se på kartan var en bild är tagen, likaså i datorn. Enkelt och smidigt.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.