Event vid cachebol

Lördagen den 14:e maj så begav sig jag, drpeel ut med familjen till Vagnhärad för släktträff. Jag lämnade av familjen i Vagnhärad för att sedan sammanstråla med M i B.O.M. för vidare färd mot Nyköping och ett mysteryevent. Jag hade även innan haft kontakt med Graazzt så vi skulle försöka sammanstråla vid eventet.

Eventet började med lite småprat om geocaching och jag fick en trevlig pratstund med Julen om historien kring området vid Bränninge och den plats där min cache Superhjältar ligger. Efter lite korvgrillning blev det en liten Mysteryskola och det var några intressanta idéer som man fick faktiskt. Framåt 12 så delades papperskopior ut på eventets cacher. Nu var det bara att sätta sig ned med stora tänkarmössan och försöka lösa mysterys.

Grillning

Ganska snart hade vi löst två st mysterys och jag, M i B.O.M. och Graazzt gav oss iväg mot första mål. På vägen dit började vi checka av kartan och det visade sig att en annan mystery låg åt samma håll. Vi tänkte om och tog sikte på den istället och det var tur det. När vi kom fram till platsen var Hoppetossa redan där men inte hittat något. Efter ett litet tag så hittades cachen och vi blev faktiskt FTF på den.

Nu var det bara att dra vidare till nästa lösta myst. Här var det nu redan andra cachare som stod och loggade så FTF chanserna minskade rejält. Nu började vi istället överblicka vilka redan befintliga cacher vi hade löst och försökte lösa fler av eventcacherna. Vi stakade ut en rutt och begav oss runt. Det blev en hel den vandrande i denna skog denna dag. Mycket upp och ned över kullar. Loggningarna gick bra men efter Ekensberg #10 tog vi det lugnt och satte oss ned i gräset. Vi plockade fram datorer och googlade lite lösningar och började planera hur vi skulle gå. Efter lite överläggande gav vi oss iväg. Det kändes som om vi var överens om målet men oense om bästa väg dit. Vi hittade en stig och under promenaden diskuterades både det ena och det andra. Efter ett tag konstaterade vi att vi hade matat in olika mål i GPS:erna vilket mycket tydligt förklarade det olika buden om vägval.

Nu hade vi dock synkroniserat målet och det innebar en rejäl promenad, vi valde att hålla oss på en stig istället för att ta raka spåret. Det fanns en hel del fina områden här i skogen och en hel del gruvlämningar som vi cirklade runt.

Graazzt, Hoppetossa och M i B.O.M. koordinaterar

Det blev en rejäl promenad genom Ekensbergsskogen idag och med ett antal myserys att lösa gav det en hel del tankebry under resans gång. Vi lyckades faktiskt lösa alla mysterys för eventet utom en. Sedan hade vi ju löst lite redan befintliga mysterycacher i området som vi passade på att logga.

En cache som vi löste och kom fram till runt 15:55 där vi även sprang på LHCPer, visade sig vi vara FTF på. Det var inte illa med tanke på eventet och 4 timmar efter publicering. Men verkligen kul, dagens andra FTF.

Efter denna så begav sig Hoppetossa iväg  men LHCPer hakade på oss mot nästa mål.

M i B.O.M på jakt i den kuperade terrängen

M i B.O.M. , LHCPer och Graazzt.  drpeel fotograferar

Det var verkligen en fantastisk dag. 12 cacher (fler för vissa) varav 11 var mysterycacher. Vi var beredda på lite sämre väder men det visade sig ju att det blev en riktig kanondag. Jag vet inte hur långt vi gick men mer än en mil, kanske närmare två blev det nog. Benen och fötterna var rejält trötta efter 7 timmars skogspromenad i kuperad terräng.

Jag, M i B.O.M och Graazzt avslutade dagen med en liten middag på MAX i Gumsbacken, sedan var det bara hemåt som gällde. Jag hämtade upp familjen på en släkträff där jag var tvungen att förklara geocaching för en hel del folk. Jag var ju inte riktigt festklädd heller.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.