Tre år som geocachare

I årskiftet 2006/07 så fick jag via jobbet en mobiltelefon med inbyggd GPS och det första man började titta på var bilnavigationslösningar men ganska snabbt blev man nyfiken å vad för mer skoj eller nyttigt man kunde ha med en GPS. Mobiltelefon med Windows Mobile och med inbyggd GPS chip var perfekt eftersom man då kunde prova sig fram med lite olika programvaror för olika ändamål. Någon gån i slutet på mars fick jag syn på något som kallades geocaching och var en modern skattjakt med gps-mottagare. Min första reaktion var något skeptisk och jag avfärdade fenomenet. Sedan gick det några dagar och jag drog mig till minnes denna företeelse igen och gick in på geocaching.com, hemsidan för världens alla geocacher. Jag registrerade mig och fick till min förvåning att det fanns en ny publicerad och ologgad cache alldeles i närheten av mitt jobb. Överraskad över det faktum att det faktiskt fanns en del cacher i Södertälje och en massa inom några mils avstånd gjorde att jag fick lite blodad tand.

Karta och waypoint laddat

Mitt första försök på min första cache GC11WYB – Ägget gjorde jag på väg till jobbet på morgonen den 4/4-2007. Mitt otränade cacheöga letatade och letade och hittade inget. Åkte slokörat vidare till jobbet och konstaterade under dagen att nu hade andra geocachare hittat den. Jag tog en tur efter jobbet hit också, men hittade inget då heller.

"GC11WYB - Ägget" i sin originalutformning 2007

Dagen efter 5/4 tog jag ny kraft och besökte denna och nu äntligen hittades den. Det var med stor spänning jag drog fram det lite skramliga plåtägget (burk numera utbytt till plastlåda).

Efter denna dag är jag fast djupt nedgången i geocachingträsket. Men jag älskar det. Det är oslagbart att vara ute på en runda och leta reda på cacher och känslan i kroppen när man hittar en är obeskrivbar. Det är tekniken, kartorna, spänningen och nyfikenheten i kombination med att var ute i naturen (eller i stan) och ha en mission att lösa när man är ute.

Så här tre år efter det jag registrerade mig på geocaching.com så har jag hittat 283 cacher och lagt ut 19 st själv. Jag har genom statistik konstaterat att jag geocachar ca 40 dagar per år, något jag skulle vilja fördubbla naturligtvis.

3 av 5 i fam drpeel

Jag kallar mig för drpeel som geocachare och är oftast ute själv på mina äventyr. Men mer och mer kommer resten av familjen (fru och tre barn) med och förhoppningsvis blir det mer av den varan även framöver.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.